AKOSnšlla...?  Kilroy was here : Skriv i min gästbok!
AKO vem?
Hästar
Mockfjärd
Skryt
Choklad
Färger
Filmer
Poesi
Texter
Växtverk
Länkar
 
 
CHIO AACHEN 1996

På tysklandsresan -96 passade vi på att besöka den 59:e officiewlla internationella ryttartävlingen i Aachen. Vi var där den 29 juni. Det var en regnig dag, men full av upplevelser och BRA RIDNING! 

Först såg vi "Uniroyal-preis" - en grand prix special i dressyr. De stackars ekipagen kämpade i hällregnet och en av dem fick sin ritt delvis förstörd av en riktig stormby med vind och vatten som gjorde att hästen helt enkelt vände svansen mot vinden! Vi led med honom... Bland de deltagande märktes bla. svenska Ann-Sophie Mannerfelt - Athletico, Reiner Klimke - Biotop, Anky van Grunsven - Cameleon TCN Partout och Nadine Capellmann-Biffar - Gracioso.

Eftersom dressyr och hoppning pågick paralellt på skilda banor gick vi efter ett tag ner till den gigantiska hoppbanan för att se finalen i Eurocard Youngsters cup.Vi såg Hugo Simon, Franke sloothak, Ulrich kirchoff, Otto Becker mfl. rida 7- och 8-åriga hästar.

Därefter återvände vi till dressyren och fick då se de riktiga "godbitarna" ur Uniroyal-preis, som fortfarande pågick: Isabell Werth/Gigolo, Monica Theodorescu/Grunox, Nicole Uphoff/Rembrandt samt min favorit Klaus Balkenhol /Goldstern. Werth/Gigolo vann, Theodorescu/Grunox kom tvåa. Balkenhol/Goldstern kom på femte plats.

Klaus Balkenhol / Goldstern
 

Efter dressyren strosade vi runt lite bland alla försäljarmontrar på området. Där fanns verkligen allt möjligt! 

Klockan 16 var det dags att bänka sig vid hoppbanan igen- då var det dags för andra och avgörande omhoppningen i "Preis der Licher Privatbrauerei".
Här duggade kändishästarna tätt. Jag lyckades smita ner framför VIP-läktaren och fick en jättebra fotograferingsposition alldeles intill ett hinder. Till min stora lycka vann också favoriten - John Withaker /Grannousch. Mannen med sammetshänderna! 
Nick Skelton/ CathleenThree kom tvåa.             J.W  / Grannousch >

Efter diverse prisutdelningar - bla för fyrspannskörningens "Preis der MItsubishi Electric" där kuskarna levde rövare inne på banan i all sin glädjeyra - såg vi en lite annorlunda hoppklass på en slags derby-bana. Klasseen kallades mycker riktigt också för "Zeitspringprüfung über Gräben, Wall und durch einen See" (ung. "Tidshoppning över diken, bank och genom en sjö (!)")  Det var underhållande och här gynnades en lite annan typ av häst än i de traditionella hoppklasserna. Vann gjorde givetvis en irländare - Peter Charles Blue Bayu.  Även Nick Skelton, John Withaker och Eddie Macken deltog.

Till kvällningen hade vi ordnat biljetter till den sena dressyrföreställningen som bestod av en "vanlig" Grand prix special och en Grand Prix Kür. Küren var naturligtvis rolig att se även om de riktigt stora namnen sparade sina förstahästar inför morgondagens "Grosser Dressurpreis von Aachen" som också var en Kür. Synd att vi inte kunde stanna en dag till!

Hur som helst var det en riktig upplevelse och något som alla hästintresserade borde få uppleva. Stämningen, atmosfären, de stora banorna och världsryttarna...wow!!