AKO
<<Tebax                         Salisbury och Stonehenge 


Interiör från den mäktiga katedralen i Salisbury. 
Det fanns mängder av vackra motiv för fotografering där inne men i mitt tycke är det här allra finast.  Altaret står i en upphöjd, inre "sal" i kyrkans mitt och fönstren är längre bort än man kan tro.

I katedralen finns också världens äldsta ännu fungerande klocka att beskåda! Det är inget armbandsur direkt, hela maskineriet med kugghjul och allt är nästan lika stort som en liten bil!
Vi beundrade också ett av fyra bevarade exemplar av "Magna Charta" - britternas frihetsdeklaration -  som sitter bakom glas och ram i en speciell sal  (fast jag var mer faschinerad av det  magnifika golvet i salen som var lagt med otaliga mönstrade kakelplattor, med bårder och figurer -jättefint!) 
 
 


Här är alltså de berömda STONES (ja inte rolling stones, i alla fall har de inte rullat under de senaste tusen åren) - stonehenge alltså.  Visst ska man se detta egentligen rätt otroliga byggnadsverk, men det räcker med att se det en gång. Betydligt mer intressant är att spana in alla andra som också har åkt långt för att plåta några stenar och lyssna på en bandad nasal guidar-röst i en bärbar hörtelefon. 
 
 
 


Kör varsamt, tänk på våra pansarvagnar. 
 
 
 
 

                             I Början        London och millenniedomen        Gardens of the Rose